fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Жителі Донбасу готують страйк проти «ДНР», – ЗМІ

Серед шахтарів і металургів, які проживають на окупованих територіях Донецької області, зростає невдоволення самопроголошеною владою ДНР. Найбільше людей хвилює питання відсутності роботи і зарплат. Своє невдоволення вони планують висловити самопроголошеній владі, організувавши страйк біля будівлі Донецької обласної державної адміністрації, повідомляє видання «Новости Донбасса».

Як пише журналіст з Донецька, до можливих акцій протесту «влади» ДНР готуються заздалегідь. Приміром, представникам ДНР, які призначені «наглядачами» за відповідними секторами промисловості рекомендовано в терміновому порядку пустити серед трудящих чутку такого змісту: «Скоро запустяться всі підприємства. З України та Росії піде сировина. Продукція почне реалізовуватися за старими і новими контрактами. В ДНР надходитимуть податки і всім заплатять». Подібні чутки доручено поширювати також «інформаційно – психологічному управлінню» ДНР.

На думку журналіста, таким чином терористи хочуть уникнути соціального вибуху на окупованій ними території. «Надалі невиконання своїх обіцянок "ДНР" буде пояснювати протидією української сторони, що й не дивно – забезпечити нормальне життя жителям окупованих територій терористи не тільки не хочуть, але і не можуть», – резюмував донецький журналіст.

Читайте також: