fbpx
Політика

РФ збільшує свою агресію у всіх напрямах, на черзі Прибалтика, – Foreign Policy

Російська Федерація вперше з моменту вторгнення в український Крим влаштувала Заходу серйозний іспит «на рішучість». Таку думку висловили в агентстві Foreign Policy.

«Правда, деталі уривчасті, а ситуація як і раніше розвивається. Однак три не пов’язаних між собою розповіді надійних очевидців і фотознімки, на яких відображена якась темна конструкція, що опускається у води Балтійського моря, мабуть, підтверджують присутність міні-субмарини або іноземного підводного човна приблизно в 30 милях від Стокгольма», – заявили у виданні.

В Foreign Policy впевнені, що якщо РФ дійсно має відношення до ситуації з підводним човном, то можна говорити про істотну ескалацію напруженості в районі Балтійського моря. Як відзначають експерти, в даний момент загроза виходить від реваншистської Росії на чолі з Володимиром Путіним.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Події минулих вихідних – це щось виняткове, але поряд з рештою країн Балтійського моря Швеція протягом останніх декількох років спостерігає загострення ворожої поведінки російської сторони, яка нарощує свої агресивні маневри на суші, в повітрі, а також на морі і в кіберпросторі», – сказано в статті Foreign Policy.

У виданні попереджають, що істотно збільшилася загроза гібридної війни з боку Російської Федерації, особливо в країнах Балтійського регіону. Одним з ключових елементів цього є пряма пропаганда або інформаційна війна.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Росія нарощує зусилля, намагаючись вплинути на весь Північноєвропейсько-Балтійський регіон. Інцидент з підводним човном у водах Швеції – чергове нагадування про те, що в Балтійському регіоні слабшає безпека. Навіть, якщо Швеція і Фінляндія не члени НАТО, події в цих водах важливі для НАТО і США і потребують більш серйозної уваги», – додали у виданні.

Читайте також: