fbpx
Політика

Влада Фінляндії вимагають від РФ роз’яснень через дії військових на Балтиці

Фінські засоби масової інформації з посиланнями на міністра оборони Фінляндії Карла Хаглунда повідомили, що влада Фінляндії зажадає від РФ пояснень з приводу перешкоджання російськими бойовими кораблями роботі фінського наукового судна в Балтійському морі.

Раніше глава Міноборони зазначив, що Фінляндія має з’ясувати мотиви дій російських військових.

«Неприємний випадок, який необхідно вивчити. По-моєму ми повинні попросити у російської влади роз’яснень з тим, щоб у майбутньому уникнути подібних інцидентів», – заявив Хаглунд.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Напередодні Центр навколишнього середовища Фінляндії повідомив про інциденти за участю науково – дослідного судна «Аранда» в міжнародних водах. Екологи стверджували, що російські бойові кораблі заважали судну, на борту якого знаходилися дослідники з Гідрометеорологічного інституту Швеції, взяти проби поблизу шведського острова Готланд.

За словами екологів, перший інцидент стався ще другого серпня, тоді російські військові моряки двічі зажадали від фінського екіпажу змінити курс. Через місяць, повідомили в Центрі охорони навколишнього середовища, до судна екологів кілька разів наближався російський вертоліт, а пізніше до нього на гранично близьку відстань підійшов бойовий корабель ВМФ Росії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Фінський екіпаж і шведські дослідники вважають, що дії російських моряків погрожували їхній безпеці. Зроблені з борту «Аранди» фотографії російського корвета «Жвавий» і вертольота були опубліковані низкою фінських і шведських видань, в тому числі Helsingin Sanomat.

Читайте також: