fbpx
Політика

Віктор Балога не вірить, що з прийняттям антикорупційних законів стартує реальна боротьба з корупцією

Як повідомив Віктор Балога, він голосував за антикорупційні законопроекти в першому читанні, і буде голосувати за них у другому читанні. У той же час, він не впевнений в тому, що після прийняття даних законопроектів в країні почнеться реальна боротьба з корупцією.

«Чому? В Україні багато років діє Кримінальний кодекс, який дозволяє притягнути до відповідальності кожного нечесного і непорядного чиновника. Але реальної боротьби з корупцією не було», – сказав він.

 За його словами, боротьби немає і зараз, тому діє закон вулиці і грубої сили.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Також, коментуючи закон про люстрацію, Віктор Балога сказав, що той передбачає люстрацію за формальними ознаками.

 «Цей закон створює запобіжники від колишніх комуністів, агентів КДБ і друзів Януковича. Але, цей закон не гарантує, що у владу прийдуть чесні люди», – сказав нардеп.

 Як вважає Віктор Балога, парламент нового скликання має розширити цей закон в частині проходження перевірки на поліграфі кожного претендента на посаду першої категорії державної служби.

 «Особисто я до такого кроку готовий. Можу пройти детектор брехні хоч завтра з будь-яким міністром, прокурором, суддею. Мені нема чого приховувати. Для мене робота на державній службі завжди була джерелом додаткових витрат. Але ніколи – джерелом прибутку, навіть у дрібницях. Як міністр, я не користувався службовим автопарком. Як депутат – не користуюся пільгами і безкоштовними перельотами по Україні», – сказав Віктор Балога.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Він переконаний, що якщо запропонувати пройти поліграф діючим міністрам, то таку перевірку пройде максимум 1-2 людини.

Читайте також: