fbpx
Міжнародна економіка

ЄС оцінить вплив санкцій РФ на вантажоперевізників

Керівництво Європейського союзу оцінить вплив санкцій Російської Федерації з обмеження імпорту продовольства на автомобільних вантажоперевізників. Про плани Євросоюзу повідомляє агентство «ЄС – плюс».

Таке рішення було прийнято під час засідання Ради міністрів ЄС з питань транспорту, телекомунікацій та енергетики. Дане засідання пройшло 8 жовтня в Люксембурзі.

З відповідною пропозицією виступила делегація з Польщі. Пропозиція делегації з Варшави про розгляд «транспортного питання» на загальноєвропейському рівні підтримали міністри Греції та Латвії.

Як відомо, 7 серпня поточного року Російська Федерація ввела продуктове ембарго щодо продукції деяких держав. В список санкцій Кремля увійшли продукти з ЄС, США, Канади, Норвегії та Австралії. До ввезення в РФ були заборонені свинина, м’ясо великої рогатої худоби, м’ясо свійської птиці, м’ясо солоне, копчене або сушене, риба і ракоподібні, молюски, молочна продукція і молоко, сир на основі рослинних жирів, сири, ковбаса та аналогічні продукти з м’яса, коренеплоди, овочі, горіхи і фрукти.

 

Читайте також: