fbpx
Політика

МЗС України готовий поговорити з Кремлем про положення УА з ЄС

Положення Угоди про асоціацію України і Євросоюзу не підлягають зміні. Тим не менш, такі положення можуть бути обговорені з Російською Федерацією. Про це повідомили міністр закордонних справ України Павло Клімкін та комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт. Про підсумки зустрічі інформує прес – служба зовнішньополітичного відомства України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Павло Клімкін та Карел Де Гухт обмінялися думками з приводу подальших кроків сторін з метою виконання домовленостей, які були досягнуті під час тристоронньої міністерської зустрічі Україна – РФ – ЄС. Павло Клімкін запевнив, що Україна готова і далі йти на «конструктивний тристоронній діалог для пошуку шляхів врегулювання проблемних питань щодо імплементації Угоди з ЄС, зокрема для зняття заклопотаності Росії».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

На зустрічі Клімкін і Де Гухт в черговий підтвердили позицію, що «внесення будь-яких змін до Угоди про асоціацію Україна – ЄС на вимогу третьої сторони є неприйнятним». Крім того, чиновники поговорили про план імплементації Угоди про асоціацію.

 

Читайте також: