fbpx
Політика

Нарощування сил НАТО в Європі не суперечить угодам з РФ, – генсек НАТО

Нарощування військових сил Північноатлантичного альянсу в країнах Європи не суперечить основоположному акту, підписаному між НАТО і Росією. Таку інформацію новий генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловив в інтерв’ю агентству Reuters.

«Немає ніякого протиріччя між збільшенням військової присутності в Європі і повагою правил, які засновані на нормах міжнародного права», – заявив Йенс Столтенберг.

Генсек НАТО додав, що нарощування військових сил Північноатлантичного альянсу в Європі відповідає всім міжнародним зобов’язанням. За словами Йенса Столтенберга, Північноатлантичний блок повинен бути сильним у військовому плані.

Читайте також:  Розвідник рпц Антоній Севрюк приїхав до Папи Франциска захищати УПЦ

«НАТО повинна залишатися сильною. Ми разом з нашими партнерами повинні зберігати стабільність і нам потрібен непорушний зв’язок між США і Європою», – підкреслив Йенс Столтенберг.

Як відзначає генсек НАТО, міцний зв’язок між США і Європою дозволить створити кращу основу для більш конструктивних відносин з Російською Федерацією. Під час інтерв’ю генсек НАТО особливо не приховував своєї жорсткої позиції щодо ролі Кремля в кризі на сході України.

«Російська Федерація порушила свої міжнародні зобов’язання, норми міжнародного права, порушила територіальну цілісність і суверенітет України», – сказав генсек НАТО.

Читайте також:  "Мирний" тур прем'єра Угорщини Орбана. Думка експерта (ВІДЕО)

Крім того, Йенс Столтенберг закликав Кремль використовувати свій вплив на терористів, щоб змусити їх «поважати режим перемир’я з українською стороною». Наприкінці Йенс Столтенберг запевнив, що військові сили НАТО не втручатимуться в український конфлікт.

Як відомо, Йенс Столтенберг очолюватиме Альянс протягом наступних чотирьох років. Варто відзначити, що Йенса Столтенберга вважають проросійським політиком. Представники російських дипломатичних кіл розраховують, що відносини Кремля та Північноатлантичного альянсу покращаться після такого призначення.

Читайте також: