fbpx
Політика

Трагедія під Іловайськом. Роботу комісії з розслідування блокують, – Андрій Сенченко

  Глава тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин трагедії під Іловайськом (Донецька область) Андрій Сенченко стверджує, що представники влади блокують роботу комісії.

 "Відбуваються системні зусилля з блокування такої роботи", – заявив А.Сенченко на брифінгу у вівторок в Києві.

 Він нагадав, що направив листа президенту України Петру Порошенку з проханням посприяти співпраці представників Міністерства оборони з комісією. Депутат зазначив, що у відповідь на його лист з адміністрації президента був отриманий лише через 12 днів. У відповіді глава адміністрації президента Борис Ложкін повідомив, що звернення А.Сенченка направлено міністру оборони Валерію Гелетею і начальнику Генштабу ЗСУ Віктору Муженку.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Сенченко підкреслив, що блокування роботи комісії "в першу чергу вигідно тим, хто намагається уникнути відповідальності".

 За його словами, закритий режим роботи тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин знищення літака Іл – 76 ні до чого не привів.

 Як повідомлялося, наприкінці серпня під Іловайськом (Донецька обл.) противником були оточені добровольчі батальйони, підрозділи МВС та ЗСУ, що призвело до значних втрат в особовому складі, а також захоплення в полон українських силовиків.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 4 вересня Верховна Рада на закритому засіданні прийняла рішення про створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин події.

 Генеральний прокурор України Віталій Ярема заявив, що в рамках розслідування подій під Іловайськом проводяться військово – тактичні експертизи щодо дій керівництва Міністерства оборони та Генерального штабу під час проведення операції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: