fbpx
Окупація Криму

Джемільов: “Через Крим українські продукти відправляють в Російську Федерацію”

За словами лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемільова, Україна продовжує постачати продукти на територію окупованого Російською Федерацією Кримського півострова.

Як заявив народний депутат України в ефірі «5 каналу», українська сторона продовжує поставляти на територію анексованого півострова електроенергію, а також фури з продуктами. Після цього українська продукція через Керченську протоку йде далі в Російську Федерацію, так як продукти там дуже дорогі. За словами Мустафи Джемільова, на кожній фурі окупаційна влада Криму заробляє по 7-8 тисяч доларів.

«Серед фур також є і автомобілі Аксьонова. Є тут і автомобілі українських олігархів, які дуже зацікавлені заробити», – прокоментував ситуацію Мустафа Джемільов.

Крім цього, лідер кримськотатарського народу додав, що постачання продуктів на територію півострова – це «не державні інтереси, а можливість заробити, користуючись моментом».

«Кордону між півостровом і материковою частиною України просто немає. Через неї може проїхати будь-яка машина. Потрібно заплатити 2000 гривень нашим прикордонникам, а потім російським прикордонникам, які, до слова, теж беруть в гривнях», – додав Джемільов.

Читайте також: