fbpx
Політика

ЦВК України може відмовити в реєстрації більшості кандидатів, – Магера

Заступник керівника Центральної виборчої комісії України Андрій Магера впевнений, що через недосконалість закону про вибори нардепів у ЦВК є можливість відмовити в реєстрації чи не всім кандидатам. Таку думку Андрій Магера висловив в інтерв’ю агентству «Радіо Свобода».

«В першу чергу  йдеться про те, що закон про вибори народних депутатів України, на жаль, зараз в багатьох місцях є неякісним. Виходячи з тих норм, які маються на законі, ми фактично можемо відмовляти в реєстрації чи не всім зареєстрованим кандидатам у народні депутати. Бо за останні 5 років будь-який з кандидатів як мінімум один раз виїжджав за кордон, – на лікування чи на відпочинок», – заявив заступник голови ЦВК України.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Андрій Магера констатує, що зараз в Україні складно знайти таких кандидатів у народні депутати, які за 5 років не виїжджали за кордон. Саме тому закон про вибори народних депутатів містить дуже багато недоречностей. Приміром, в даному законі містяться прогалини з перевірки відповідних даних.

«Я думаю, що тут більше питання до законодавців, щоб в майбутньому подібних випадків не було», – додав Андрій Магера.

Як відомо, в суботу Вищий адміністративний суд України дозволив екс – віце – прем’єр – міністру Валерію Хорошковському балотуватися кандидатом у нардепи. Після цього троє кандидатів від « Блоку Петра Порошенка» сказали, що екс – віце – прем’єр був відсутній в Україні з 28 грудня 2012 по 21 вересня 2014 року.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Крім того, днями ЦВК України зареєстрував і колишнього генерального прокурора Святослава Піскуна. Скандальний чиновник увійшов до партійного виборчого списку партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Цікаво, що Святослав Піскун півтора року перебував за кордоном.

Читайте також: