fbpx
Політика

Українські біженці оголосили страйк у Забайкаллі

Біженці з сходу України, які перебувають у пункті тимчасового розміщення «Гірник» в Читі, оголосили страйк. Людей схвилювала новина про те, що їх найближчим часом можуть виселити із санаторію, закривши його, і розселити по регіонах. Про це з посиланням на Новий регіон повідомляє Цензор.НЕТ. Біженців лякає багато чого. Так, членів однієї сім’ї за чутками планують розлучити, відправити по різних місцях. Хвилює людей і інформація про те, що в регіонах часто обманюють біженців, не дають обіцяне житло і роботу.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

У той же час заступник міністра праці та соціального захисту населення Забайкальського краю Олександр Конопльов паніку біженців вважає необгрунтованою. За його словами тільки двоє чоловіків захотіли переселитися в інший пункт тимчасового розміщення, оскільки в Читі досі не змогли знайти роботу. Також чиновник зазначив, що нікого з «Гірника» виселяти не збираються, оскільки тут знаходяться жінки з дітьми, інваліди та громадяни похилого віку.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

До слова, за останніми даними в Забайкальський край прибутку 1027 біженців з України. Вони розміщені в пунктах тимчасового розміщення на базі дитячого табору «Чайка», курорту «Шіванда» та санаторію «Гірник». Деякі біженці через холодний клімат і низьку зарплату виїхали із Забайкалля в Приморський край, Новосибірськ, Кемеровськ, Курськ, Рязанську, Ростовську області, Крим, Санкт – Петербург і Україну.

Читайте також: