fbpx
Політика

Держава повинна забезпечувати військових у зоні АТО всім необхідним – Балога

 Народний депутат України Віктор Балога звернув увагу на те, що останнім часом запускається теза про те, що ті, хто перекриває дороги і пікетують військкомати – зрадники і труси. Сам же він вважає, що така позиція нічим не відрізняється від заяв Азарова, який називав майданівців терористами і екстремістами.

За словами Віктора Балоги, всі повинні усвідомити просту істину – жінки не хочуть відпускати своїх дітей і чоловіків не тому, що вони боягузи. Він переконаний, що такої проблеми не було, якби кожного військовослужбовця, якого відправляють на Донбас, забезпечували:

1. Всім, починаючи від тактичних рукавичок і закінчуючи півтора- кілограмовим бронежилетом 7 класу захисту;

2. Страхуванням життя та здоров’я;

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

3. Усім необхідним для виконання роботи в зоні АТО.

Як зазначив Віктор Балога, кожна сім’я повинна знати, що в разі чого держава подбає про кожного.

«Натомість, ми бачимо, що лікування поранених – проблема самих поранених і їх сімей. Звичайно, як завжди допомагають волонтери. Не будь їх – не уявляю, що б робили родини. Якщо не дай Бог стався летальний випадок – сім’я військового повинна отримати відчутну фінансову допомогу. Під словом «відчутна» маю на увазі 1 мільйон гривень. Тоді кожен, хто йде на війну, буде розуміти, що в разі чого, його діти не залишаться без шматка хліба», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Також він вказав на проблему з питною водою в зоні АТО. Віктор Балога переконаний, що більш ніж за 3 місяці цю проблему можна було вже вирішити.

«Замість того, це знову ж лягає на самих військових, їх сім’ї та волонтерів. Хочеш їсти – добувай їжу собі. Хочеш пити – виходь за периметр по воду і піддавати себе небезпеці», – сказав депутат.

Таким чином, як заявив Віктор Балога, справжні зрадники – це чиновники, завдяки яким українські військові ще голі, босі і голодні.

«А воювати з матерями зазвичай легше, ніж боротися з корупцією, бездіяльністю і непрофесіоналізмом», – підсумував він.

Читайте також: