fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Мера Стаханова звинувачують у зазіханні на територіальну цілісність України – МВС

Міському голові Стаханова (Луганська область) Юрію Борисову інкримінують посягання на територіальну цілісність держави. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

Під час розслідування стало відомо, що мер міста Стаханов співпрацював з представниками нелегітимної влади. Зокрема, Юрій Борисов контактував з деякими діючими народними депутатами України з фракції «Партії регіонів». Саме за підтримки останніх Юрій Борисов в період з квітня по травень 2014 організував і забезпечив проведення незаконного референдуму в Стаханові.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Нагадаємо, що незаконний референдум пройшов 11 травня 2014 року. На так званий «референдум» було винесено питання щодо відділення Луганської області від України.

Стало відомо, що 28 липня 2014 року Юрія Борисова доставили в головне слідче управління МВС України. Стахановський міський голова був затриманий в рамках кримінального провадження, яке відкрили за ознаками злочину, передбаченого частиною 2-ї статті 110-ї Кримінального кодексу України, – «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави».

За наявними даними, Юрій Борисов співпрацює зі слідчими, надаючи інформацію про організацію проведення та фінансування незаконного референдуму зі створення «Луганської народної республіки». На даний момент щодо затриманого підготовлено матеріали для передачі до суду. Юрію Борисову пропонується обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Нагадаємо, що раніше Ігор Мосійчук допитав мера Стаханова Юрія Борисова. Під час допиту Юрій Борисов зізнався, що діяльність терористів і проведення незаконного референдуму фінансував «регіонал» Олександр Єфремов.

Читайте також: