fbpx
Політика

В Україні посилять контроль за лікарняними чиновників

В Україні хочуть посилити контроль за процесом виходу чиновників на лікарняні. З такою ініціативою виступила Адміністрація президента України. Детальніше про задум журналістам на брифінгу розповів заступник глави АПУ Дмитро Шимків. За його словами, дуже часто українські чиновники намагаються сховатися від відповідальності на лікарняних, прикриваючись вигаданими хворобами. Таку звичку необхідно викорінювати. Дмитро Шимків пропонує до цього процесу підключати громадськість.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Нам потрібно встановити громадський контроль за тими чиновниками, які використовують українське законодавство для того, щоб не приймати рішення… Вони ховаються від прийняття рішень, несподівано починаючи хворіти, йдучи на лікарняний надовго, практично в хронічному режимі. Причому, навіть не звертаючись до лікарів. І таких прикладів багато», – зазначив заступник голови АПУ.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Ще будучи підприємцем, Дмитро Шимків відчув на собі всі принади системи, коли напередодні прийняття будь-якого відповідального рішення чиновники бігли на лікарняні і за ними потрібно було бігати ледь не місяцями.

Читайте також: