fbpx
Право

У Росії відмовилися від українських плодоовочевих і рибних консервів

У Федеральній службі з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя (Росспоживнагляді) з вівторка 29 липня 2014 року, призупиняють ввезення рибних консервів та консервованої плодоовочевої продукції з України на територію Російської Федерації. Про таку заборону повідомили в прес-службі російського наглядового відомства.

Представники Росспоживнагляду пояснили, що під час здійснення державного нагляду за обігом харчової продукції неодноразово проводилися дослідження консервованої плодоовочевої продукції, яка була вироблена на українських підприємствах. Зокрема, в Росспоживнагляді перевіряли продукцію сільськогосподарського ТОВ імені Шевченка («Верес» ), «Одеського консервного заводу», « Ніжинського консервного заводу». Також в РФ провели і рибні консерви, вироблені «Одеським консервним заводом», «Вінницьким заводом пакувальних виробів "Вінтар"», компаніями «Альфа- Етекс» і «Південний РКК».

У Росспоживнагляді стверджують, що в ході перевірок були виявлені порушення ряду вимог законодавства Російської Федерації у сфері захисту прав споживачів. Російське відомство заявляє про «невідповідність української продукції вимогам, які пред’являються до маркування, невідповідність продукції за масовою часткою основного продукту, невідповідність за вмістом білків, жирів та вуглеводів. Також російську сторону не влаштовує вміст вітаміну С, магнію, заліза, кальцію, невідповідність органолептичними показниками і за показником енергетичної цінності, а також невідповідність за вмістом кухонної солі.

Варто відзначити, що раніше в Росспоживнагляді заборонили ввезення в Російську Федерацію молдавських плодоовочевих консервів. Також у відомстві заборонили ввозити і молдавські фрукти.

Читайте також: