fbpx
Політика

Терористи за підтримки РФ знищують докази міжнародного злочину – Кабмін

 Керовані Росією терористи не дають можливості компетентним органам України почати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту та представників іноземних урядів на місце падіння літака Малайзійських авіаліній. Про це йдеться в оприлюдненій заяві уряду України, повідомляє УНН.

 "За даними уряду, терористи вивезли 38 тіл загиблих в морг м. Донецька, де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин.

 Також терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії", – зазначили в Кабміні.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 "Уряд України офіційно заявляє: терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази міжнародного злочину. Ми звертаємося до міжнародного співтовариства і закликаємо зобов’язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським і міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії. Прощення міжнародним злочинцям не буде, як і не буде його тим, хто цих терористів підтримував, тренував, фінансував і постачав зброю", – зазначили в уряді.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За повідомленням, уряд поінформував всі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації. Урядом забезпечені необхідні технічні засоби та персонал для проведення розслідування та судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечені всі можливості для репатріації тіл у відповідні країни, однак на даному етапі терористичні угруповання унеможливлюють цей процес.

 Джерело: УНН

Читайте також: