fbpx
Політика

Боїнг 777. У Міноборони РФ вважають, що заяви Заходу щодо катастрофи лайнера – це продовження інформаційної війни

Заступник міністра оборони Російської Федерації Анатолій Антонов висловив свою думку щодо заяв, що звучать на Заході, щодо катастрофи малайзійського лайнера Boeing 777. Варто відзначити, що малайзійський лайнер в четвер зазнав аварії на сході України. У Міноборони РФ вважають, що такі заяви є продовженням інформаційної війни проти РФ.

Як пояснив Анатолій Антонов, «викликає подив і навіть гіркоту той факт, що деякі люди за кордоном намагаються зіграти на катастрофі літака». Чиновник незадоволений тим, що Захід почав звинувачувати російську сторону в катастрофі літака.

«Намагаються визначити вже сьогодні, хто винен у цій ситуації: або ми чуємо, що це Росія, її Збройні сили, або терористи з півдня – сходу України. Все це змахує на продовження інформаційної війни, яка вже протягом довгого часу йде проти РФ. Ми відчуваємо наслідки цієї війни», – заявив заступник міністра.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Варто відзначити, що Анатолій Антонов звинуватив офіційний Київ в бездіяльності в процесі формування міжнародної комісії, яка займається розслідуванням причин катастрофи малайзійського Боїнга. Крім того, Анатолій Антонов сформулював деякі питання, на які в Кремлі чекають відповіді. Зокрема, Анатолій Антонов запропонував українській стороні надати міжнародному співтовариству звіти про ракети на комплексах ППО і авіаційних ракетах, що стоять на озброєнні ЗСУ.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Анатолій Антонов упевнений, що завдяки цьому експерти зможуть визначити, якою саме системою збили Boeing 777.

«Ми хотіли б сьогодні поставити низку запитань Україні. Відповіді на такі питання дозволили б усім сторонам, не тільки Росії, але і західним державам, і в Азії, спробувати знайти відповідь на головне питання: через що сталася катастрофа лайнера і що потрібно зробити для того, щоб ця трагедія не повторилася», – підкреслив Анатолій Антонов.

Читайте також: