fbpx
Політика

Боїнг 777. Катастрофа лайнера розвіє ілюзії щодо конфлікту в Україні, – президент Польщі

Катастрофа малазійського авіалайнера Боїнг-777 в Донецькій області може викликати серйозний резонанс у всьому світі. Зокрема, такий резонанс дозволить остаточно «розвіяти всі ілюзії» щодо конфлікту в Україні та його вплив на безпеку у всьому світі. Таку думку у Варшаві висловив Броніслав Коморовський, президент Польщі. Слова Коморовського передає «Укрінформ».

«Результатом катастрофи може стати посилена реакція в усьому західному світі. Можна і слід сподіватися на те, що в деяких політичних колах розвіються ілюзії з приводу істинного перебігу конфлікту і про реальні, а не можливі загрози для безпеки в усьому регіоні в майбутньому», – сказав Коморовський.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Як підкреслив президент Польщі, спробу терористів відрізати деякі регіони України відчувають у країнах, які не межують з Російською Федерацією. За словами Коморовського, ситуація на сході є не тільки українською проблемою. Крім того, дії на Донбасі – це не тільки проблема країн європейського регіону, які прокоментували російсько-український конфлікт і спроби дестабілізувати Україну.

«Сьогодні очевидно, що це є глобальною проблемою», – додав Коморовський.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Глава польської держави сказав, що громадська думка у всіх демократичних країнах не може проігнорувати дії терористів, які збили пасажирський літак. На думку Коморовського, катастрофа Боїнга повинна спричинити зміну поглядів у Кремлі на подальший розвиток ситуації.

Варто відзначити, що раніше МЗС Польщі звинуватив сепаратистів у катастрофі лайнера. До такого висновку в МЗС Польщі прийшли після того, як українська Служба безпеки опублікувала запис розмов бойовиків. У кожному разі, МЗС Польщі закликає «встановити всі точні деталі події».

Читайте також: