fbpx
Політика

У США не готували сценарій для Києва на випадок провалу «мирного плану» Порошенка

Базована в Санта-Моніці дослідницька організація RAND прокоментувала чутки про свою причетність до поширеного в західних ЗМІ сценарію дій України на випадок провалу мирного плану. Йдеться про мирний план, який раніше був підготовлений президентом України Петром Порошенком. Представники дослідницької організації RAND спростували всі чутки про існування такого сценарію.

«Ми не готували такий документ», – запевнив Джеффрі Хайдей, керівник прес-служби американської організації.

У минулу п’ятницю в некомерційному центрі досліджень, виданні Before It’s News та інших ЗМІ назвали RAND автором «Меморандуму про рекомендований курс дій влади України на випадок провалу мирного плану Петра Порошенка». За деякими даними, такий сценарій передбачає один основний етап – «стрімке придушення» терористів на сході України. Українська сторона повинна знищити сепаратистів, незважаючи на витрати і громадську думку.

Читайте також:  Уряд Орбана закликав Україну до капітуляції

Нагадаємо, що дослідницька організація RAND була заснована в 1948 році в місті Санта-Моніка, що в штаті Каліфорнія. У 1950- х роках американська корпорація почала працювати з різними замовленнями урядових організацій, займаючись вивченням питань національної безпеки. Цілі даної організації визначені як «сприяння та просування наукової, благодійної, освітньої діяльності в інтересах національної безпеки та громадського благополуччя США».

Читайте також:  Лобіст УПЦ МП спочатку визнав зв’язок з РПЦ, а потім заперечив

Раніше повідомлялося, що сили АТО знищили штаб самопроголошеної «Донецької народної республіки», що знаходився в місті Артемівську.

Крім того, президенту України Петру Порошенку доповіли про успішну бойову операцію зі звільнення Миколаївки від терористів.

Читайте також: