fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Терористи готуються до прориву на Донецьк, – Тимчук

У місті Краматорську більше 1 тисячі терористів готуються до прориву на Донецьк. Таку інформацію в соціальній мережі Facebook оприлюднив представник групи «Інформаційний опір», керівник центру військово – політичних досліджень Дмитро Тимчук.

 «За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", угруповання терористів, яке прорвалося зі Слов’янська в Краматорськ, зараз готується до подальшого прориву на Донецьк», – заявив Тимчук.

 Як пояснив представник групи «Інформаційний опір», в Краматорську до терористів приєдналися і представники місцевого криміналітету. Тимчук повідомив, що для виїзду з Краматорська нині терористи масово відбирають легкові автомобілі у місцевих жителів.

 «Загальна чисельність угрупування, яке готується до прориву на Донецьк, – понад 1000 осіб», – підкреслив Тимчук.

 Стало відомо, що з початку антитерористичної операції з території Луганської та Донецької областей було евакуйовано більше 32,5 тисячі осіб. Про це заявили представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Станом на 5 липня, з початку антитерористичної операції силами Міжвідомчого координаційного штабу в інші області України було переміщено і розселено понад 32 тисяч 522 громадянин України.

 «Серед відселених: дітей – 12 тисяч 209, інвалідів та осіб похилого віку – 4  124», – сказано в повідомленні ДержНС.

 За наявними даними, найбільшу кількість переселених громадян перебуває в Києві, Київській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській та Одеській областях.

 Нагадаємо, що українські військовослужбовці повністю перекрили трасу в районі Горохуватого. Крім того, бійці ВДВ пробилися в Артемівськ, де розблокували базу озброєння і взяли її під свій контроль.

Читайте також: