fbpx
Політика

Євросоюз закликає Російську Федерацію вплинути на сепаратистів

Глави міністерств закордонних справ країн Європейського союзу закликають Російську Федерацію підтримати мирний план президента України Петра Порошенка і використати свій вплив на представників незаконних збройних формувань у східних регіонах України. Про це, як повідомляють українські ЗМІ, йдеться в комюніке за результатами засідання глав зовнішньополітичних відомств країн Європейського союзу.

У даному комюніке Європейський союз закликає російську владу вжити ефективних заходів для припинення потоку бойовиків, устаткування і зброї в Україну, а також використовувати свій вплив на сепаратистів, «щоб ті склали зброю і поклали край насильству».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також у документі міститься заклик до Російської Федерації продовжити відведення російських військ від українського кордону, і скасувати мандат Ради Федерації на застосування військової сили.

Крім того, Євросоюз закликав Росію використати свій вплив «для звільнення міжнародних спостерігачів ОБСЄ та інших заручників, які знаходяться в руках у сепаратистів».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Відзначимо, сьогодні, 23 червня, міністри закордонних справ країн Європейського союзу також ухвалили рішення про готовність запровадження нових санкцій проти Російської Федерації, якщо Москвою не буде не підтриманий мирний план Петра Порошенка. 

Читайте також: