fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Командир «Айдара» говорить, що батальйон продовжують розформовувати

Командир добровольчого батальйону «Айдар», який бере участь в АТО на Донбасі, прокоментував чутки про розформування. Як запевнив Сергій Мельничук, батальйон розформовують, всупереч колишнім вказівкам глави держави Петра Порошенка. Таку інформацію Сергій Мельничук оприлюднив у ході брифінгу, передає РБК-Україна.

«Після останнього бою у нас з’явилося розпорядження, щоб частина залишила позиції перед Луганськом, відійшла вглиб на своє місце дислокації з виведенням із зони АТО і розформуванням», – сказав Мельничук.

Як пояснив командир «Айдара», незабаром в батальйон надійшло доручення Петра Порошенка про скасування розформування. За словами Мельничука, чиновники з Міністерства оборони України не виконують це доручення. Деякі генерали і полковники саботують президентський указ, запевнив командир «Айдара».

«Швидше за все, цих людей завербувала російська розвідка. З їхнього боку йде повний саботаж на всіх рівнях, щоб українська армія не розвивалася, і не з’являлися такі батальйони, як наш», – додав Мельничук.

Читайте також: