fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Мінсоцполітики обіцяють переселенцям з Донбасу 50 тисяч вакансій

Переселенцям із зони антитерористичної операції обіцяють працевлаштування. На сьогоднішній день в наявності є близько 50,4 тисячі вакансій. Про це повідомила Людмила Денисова, міністр соціальної політики України. Слова Денисової передає прес-служба Мінсоцполітики України.

Як зазначила міністр, зараз найбільшу кількість місць є в місті Києві ( 7,3 тисячі вакансій, з числа переселенців для працевлаштування звернулося 314 осіб), Дніпропетровській області ( 7,5 тисячі вакансій – звернулося 117 осіб), Харківській області ( 2,7 тисячі вакансій – звернулося 74 людини) і Київській області ( 2,4 тисячі вакансій – звернулося 77 осіб).

Денисова сказала, що всі пропоновані 26 тисяч вакансій для переселенців – це робочі професії. Стало відомо, що в Міністерстві соціальної політики активно працюють над новою програмою працевлаштування. Дану програму складають з урахуванням потреби працевлаштування переселенців зі східних областей України.

«За цією програмою передбачається тісна співпраця влади з роботодавцями. Ми готові навчити новим професіям за рахунок Фонду соцстрахування тих людей, які залишаться без роботи і будуть змушені виїхати на нові території», – сказала Людмила Денисова.

Читайте також: