fbpx
Політика

Грібаускайте: Війна не вирішить конфлікт на сході України

Президент Литви Даля Грібаускайте закликала сторони, причетні до конфлікту на сході України, шукати вихід з ситуації мирним шляхом. Війною справі не допоможеш, заявила Даля Грібаускайте журналістам після інавгурації президента України Петра Порошенка.

«Війна не вихід. Всі проблеми треба вирішувати за столом через діалог. Головне чути, в тому числі і східні регіони, вони теж мають право на свою індивідуальність», – вважає президент Литви.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також Даля Грібаускайте, спираючись на досвід багатьох європейських країн, порадила українській владі вести діалог з представниками меншості. Нехай вони мають дещо відмінні погляди, але до них треба прислухатися. Ці люди все одно залишаються великими патріотами своєї держави.

«Не можна силою змушувати меншини робити те, що їм не до душі. Потрібен європейський принцип договору, щоб б всі народи, які живуть у цій країні, були разом і знали, в якій країні живуть», – резюмувала Даля Грібаускайте.

Читайте також: