fbpx
Політика

«Порошенко сприятиме стабілізації в Україні», – генсек НАТО

При проведенні демократичних і прозорих виборів народ України показав всю свою прихильність єдиній, суверенній і незалежній країні. Про це повідомляється в промові генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Андерса Фог Расмуссена на інавгурації президента України Петра Порошенка.

«Я впевнений, що лідерство президента Петра Порошенка сприятиме стабілізації в Україні, спираючись на всеосяжний політичний діалог, який розпочався перед виборами», – заявив Расмуссен.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як підкреслив Расмуссен, в Північноатлантичному альянсі як і раніше підтримують Україну в питанні широкомасштабних реформ. Йдеться про реформи, що проводяться в рамках Комісії НАТО – Україна.

«В даний час ми завершуємо подальші комплексні заходи для надання допомоги Україні та підтримки реформ у сфері оборони і безпеки країни», – зазначив Расмуссен.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Після цього Расмуссен сказав, що Україна є активним партнером НАТО. Він запевнив, що в Північноатлантичному альянсі з нетерпінням очікують спільної роботи з Порошенком.

«Союзники по НАТО твердо стоять у своїй підтримці суверенітету України», – підсумував Расмуссен.

Читайте також: