fbpx
Політика

Кучма не вірить у конструктивність діалогу Порошенка і Путіна

Колишній президент України Леонід Кучма вважає, що конструктивного діалогу між новообраним президентом України Петром Порошенком і главою Російської Федерації Володимиром Путіним щодо мирної стабілізації ситуації на сході України і кримського питання не вийде. Володимир Путін продовжуватиме висувати ультиматуми українській стороні. Таку думку Леонід Кучма озвучив після офіційної частини інавгурації Петра Порошенка у Верховній Раді.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Росія буде вести переговори один на один методом ультиматуму. Що ви, українці, визнаєте, що Крим не ваш, що ви, українці, робіть федералізацію і так далі. Буде йти уповільнений процес, але позитивних домовленостей не буде», – заявив він.

На думку Леоніда Кучми, ключ до вирішення проблеми на сході України знаходиться в руках Євросоюзу і США: саме вони повинні проявити свою чітку і жорстку позицію щодо Росії.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Щодо першого виступу Петра Порошенка у Верховній Раді як президента, Леонід Кучма назвав його дуже сильним і багатообіцяючим. Головне, на його думку, щоб новообраний глава держави дотримувався заявленої позиції і виконав усі свої обіцянки.

Читайте також: