fbpx
Політика

Мова ультиматумів для України неприйнятна – МЗС України

 Як заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, Київ не збирається йти назустріч будь-яким ультиматумам російських чиновників заради того, щоб вони визнали минулі в країні президентські вибори. За його словами, достатньо того, що світова громадськість визнала ці вибори такими, що відбулися, назвавши їх демократичними.

 Крім того, Євген Перебийніс нагадав, що Петра Порошенка з фактичною перемогою в президентських виборах вже привітали багато лідерів країн Заходу і задекларували готовність до співпраці.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Росія ж, як він зазначив, продовжує займати в цьому питанні стриману позицію.

 Євген Перебийніс наголосив, що мова ультиматумів неприйнятна для України, і рішення Росії визнавати чи не визнавати вибори в Україні – її внутрішня справа. Він також додав, що позиція Росії, якою б вони не була, жодним чином не вплине на подальший розвиток України як європейської і єдиної держави.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Нагадаємо, що президентські вибори в Україні відбулися 25 травня. Згідно з попередніми підрахунками, лідером президентської гонки є Петро Порошенко.

  За матеріалами : liga.net

Читайте також: