fbpx
Політика

Україні не потрібен російський газ по 500 доларів – Порошенко

 Лідер української президентської гонки Петро Порошенко заявив, що російський газ, який Москва хоче продавати Україні по 500 доларів, їй не потрібен.

За його словами, Україна планує скоротити споживання газу і розраховує більше на реверсні поставки та скраплений газ зі Сполучених Штатів. Як він зазначив, в України вже є певні домовленості щодо поставок зрідженого газу.

«Ми будемо розвивати технологію сланцевого газу і побудуємо термінал по зрідженому газу», – додав політик.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Він також висловив упевненість в тому, що взимку ніяких проблем з газом не буде, оскільки у України рекордні запаси і з осені стартує реверс зі Словаччини, Угорщини та Польщі.

«Ми проживемо і без російського газу. За такою ціною він нам не потрібен», – підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, раніше Україна купувала газ у Росії, оскільки в ціні була корупційна складова, що закладалася колишньою владою.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Зараз же її немає і не буде», – сказав Петро Порошенко.

При цьому він заявив, що Росії слід припинити весь цей «газовий шантаж», нагадавши, що газ є всього лише ринковим товаром.

Петро Порошенко переконаний, що протягом наступних двох років Україні вдасться повністю вирішити свою енергетичну проблему.

Читайте також: