fbpx
Політика

Тягнибок звинуватив українську владу і військових у непрофесіоналізмі

Лідер ВО «Свобода», кандидат у президенти України Олег Тягнибок звинуватив політичне і військове керівництво країни у брехні і непрофесіоналізмі. На його думку, керівництво антитерористичної операції потрібно терміново поміняти, а нинішню владу – люструвати. Про це свободівець заявив на зустрічі з жителями Тернопільської області.

«Останні втрати українських військових на Донбасі – прямий наслідок непрофесіоналізму і брехні політичного і військового керівництва держави. Смерть наших солдатів – на совісті політиків і генералів, які не здатні організувати адекватну військову відсіч агресору», – заявив Олег Тягнибок.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

На думку політика, причинами загибелі і поранень українських військових у Волновасі і в загальному на сході України стали відсутність професійного командування і брак елементарного бойового спорядження.

«Нашим військовим не вистачає елементарного – бронежилетів, біноклів і тепловізорів. І це при тому, що звичайні українці вже давно зібрали більше 120 мільйонів гривень на забезпечення армії, і парламент також направив додаткові кошти на армію. Чому ці кошти не спрямовані на першочергові потреби солдат – має стати предметом розслідування», – підкреслив Олег Тягнибок.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Від імені всіх свободівців він зажадав притягнути до відповідальності всіх командирів – керівників АТО і силових структур, злочинні дії або бездіяльність яких призвели до загибелі бійців на сході України. Також політична сила наполягає на проведенні «докорінного очищення влади та силових структур від агентів Кремля, колишніх прислужників режиму Януковича і всіх, чиї дії порушують Конституцію», заборону КПУ і « Партії регіонів» як антидержавних організацій, які сприяли сепаратизму і тероризму на Донбасі.

Читайте також: