Порошенко став лідером рейтингу «Європейський президент» – Геращенко

Як розповіла народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко, сьогодні, 19 травня, Інститут світової політики оприлюднив результати дослідження «Європейський президент».

 «80 експертів, вивчаючи програми та діяльність, мислення, досвід і знання мов кандидатів у президенти, визначили, хто з кандидатів здатний наблизити Україну до Євросоюзу», – зазначила політик.

 За її словами, беззаперечним лідером рейтингу став Петро Порошенко, який на презентації похвалився знанням румунської мови і подарував інституту прапор, з яким разом з громадськими активістами їздив на саміт до Вільнюса.

Related Post

 «Також зізнався, що вже після президентської каденції (або двох, це вже як виборці вирішать), хотів би стати депутатом Європарламенту від України. Хороша мрія», – написала Ірина Геращенко в Facebook.

 Також вона повідомила, що друге місце в рейтингу дісталося Анатолію Гриценку, а третє розділили Юлія Тимошенко та Ольга Богомолець. При цьому Ірина Геращенко звернула увагу на те, що ряд експертів наполегливо вказали в рейтингу Віталія Кличка, хоча він відмовився від участі в президентських виборах.

 «Я, в свою чергу, зазначила, що нам потрібен більш проєвропейський парламент і посилений якісно уряд, тому що євроінтеграція вимагає не тільки риторики, а й професіоналізму. А з цим часто біда. Також погодилася з тими, хто називав євроінтеграцію об’єднуючою ідеєю для країни. Переваги потрібно доносити до Сходу і це вимагає серйозної державної інформаційної політики», – підсумувала Ірина Геращенко.

Leave a Comment