fbpx
Політика

Порошенко став лідером рейтингу «Європейський президент» – Геращенко

Як розповіла народний депутат України від фракції «УДАР» Ірина Геращенко, сьогодні, 19 травня, Інститут світової політики оприлюднив результати дослідження «Європейський президент».

 «80 експертів, вивчаючи програми та діяльність, мислення, досвід і знання мов кандидатів у президенти, визначили, хто з кандидатів здатний наблизити Україну до Євросоюзу», – зазначила політик.

 За її словами, беззаперечним лідером рейтингу став Петро Порошенко, який на презентації похвалився знанням румунської мови і подарував інституту прапор, з яким разом з громадськими активістами їздив на саміт до Вільнюса.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 «Також зізнався, що вже після президентської каденції (або двох, це вже як виборці вирішать), хотів би стати депутатом Європарламенту від України. Хороша мрія», – написала Ірина Геращенко в Facebook.

 Також вона повідомила, що друге місце в рейтингу дісталося Анатолію Гриценку, а третє розділили Юлія Тимошенко та Ольга Богомолець. При цьому Ірина Геращенко звернула увагу на те, що ряд експертів наполегливо вказали в рейтингу Віталія Кличка, хоча він відмовився від участі в президентських виборах.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 «Я, в свою чергу, зазначила, що нам потрібен більш проєвропейський парламент і посилений якісно уряд, тому що євроінтеграція вимагає не тільки риторики, а й професіоналізму. А з цим часто біда. Також погодилася з тими, хто називав євроінтеграцію об’єднуючою ідеєю для країни. Переваги потрібно доносити до Сходу і це вимагає серйозної державної інформаційної політики», – підсумувала Ірина Геращенко.

Читайте також: