fbpx
Політика

МЗС України передав Кремлю ноту у зв’язку з погіршенням ситуації на кордоні

У міністерстві закордонних справ України передали колегам з МЗС Російської Федерації ноту через погіршення обстановки на державному кордоні. Про це повідомили в прес -службі міністерства закордонних справ України.

«У зв’язку зі значним погіршенням обстановки на державному кордоні України та Росії, викликаній активізацією діяльності організованих злочинних груп, Міністерство закордонних справ України направило ноту МЗС Російської Федерації», – пояснили в прес-службі МЗС України.

Зокрема, представникам російської сторони було запропоновано «невідкладно провести цілий комплекс заходів у прикордонних районах і у державного кордону». Йдеться про заходи, покликані стабілізувати ситуацію.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

У МЗС України пояснили, як будуть розглядати відсутність відповідного реагування з боку колег з Російської Федерації. Зокрема, бездіяльність російської сторони буде розглядатися в Україні як порушення зобов’язань, які були встановлені в положеннях відповідних двосторонніх угод.

Крім того, Міністерство закордонних справ України закликало Російську Федерацію в найкоротші терміни відновити «конструктивну співпрацю між українськими і російськими прикордонними відомствами». Такі заходи у Києві запропонували прийняти для нормалізації ситуації на кордоні, а також для недопущення подальших порушень режиму українського кордону.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Раніше повідомлялося, що озброєні бойовики відбили «губернатора» так званої «Луганської народної республіки» у прикордонників. Згідно з інформацією прикордонників, було вирішено зайняти оборону в пункті пропуску «Довжанський», оскільки його оточили невідомі особи зі зброєю.

«На пункт пропуску скоєно напад, приблизно сто озброєних осіб пустили в хід ручні гранати і гранатомети», – пояснили в Держприкордонслужбі.

Читайте також: