fbpx
Новини світу

У «новій Європі» не визначились з санкціями проти Росії?

На сьогоднішній день держави так званої «нової Європи», які нещодавно вступили до Європейського союзу, не мають єдиної позиції щодо третього етапу санкцій щодо Російської Федерації. Зокрема, таке положення «справляє дестабілізуючий вплив» на можливість консенсусу у всьому Євросоюзі з питання санкцій. Про це повідомили у виданні Economist.

Як стверджує видання, поділ країн Євросоюзу щодо нових санкцій можна простежити по лінії «північ-південь». Наприклад, представники Балтії та Польщі виступають щодо «російського питання» в ролі «яструбів». Розташовані південніше Угорщина і Болгарія займають з цього питання більш помірковану позицію. Така ситуація склалася через можливі економічні вигоди держав.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У виданні пишуть, що офіційний Будапешт і Софія намагаються не допустити прийняття чергових жорстких санкцій проти Російської Федерації. Експерти прогнозують, що в такому випадку буде завдано серйозного удару і їх національним економікам. Раніше країни «нової Європи» зуміли досягти дуже високого рівня життя, тому й не захочуть ризикувати даними благополуччям. Варто відзначити, що на сьогоднішній день Болгарія значно залежить від імпорту російського природного газу.

Раніше повідомлялося, що після введення санкцій відтік капіталу з Росії може скласти 200 мільярдів доларів. Таку думку під час інтерв’ю висловив Мартін Дей, тимчасовий повірений Великобританії в Україні. Він впевнений і в тому, що в 2014 році російська економіка точно не буде рости. За його словами, такі тенденції стануть «чітким сигналом» для Кремля про те, що дії щодо України не є прийнятними.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Цю ціну їм доведеться заплатити, так як такі дії будуть неприйнятними», – заявив Мартін Дей.

Читайте також: