fbpx
Політика

Швейцарія надала Україні 20 мільйонів швейцарських франків, – Нацбанк

Уряд Швейцарії надав Україні двадцять мільйонів швейцарських франків і готовий до подальшого розширення технічної допомоги. Про це в середу, 14 травня 2014 року, повідомила прес-служба Національного банку України.

Глава Нацбанку Степан Кубів 13 травня цього року в рамках Щорічних зборів Ради керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку зустрівся з главою швейцарської делегації Беатрисою Мазер-Маллорі і брав участь у робочій зустрічі глав делегацій групи держав-членів Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з Швейцарією, в яку входить Україна.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Глава делегації Швейцарії Беатриса Мазер-Маллорі запевнила представників української сторони в політичній підтримці ініціатив уряду України з реформ у фінансовому та інших секторах української економіки – шляхом надання нашій країні допомоги у розмірі двадцяти мільйонів швейцарських франків», – наголошується в повідомленні прес-служби Національного банку Україна.

Разом з тим Беатриса Мазер-Маллорі заявила про подальше розширення технічної допомоги Україні і додатковому використанні фінансових ресурсів, що спрямовуватимуться на розвиток енергетичного та аграрного секторів, середнього і малого бізнесу України. Згідно зі словами глави швейцарської делегації, Берн в рамках співпраці за програмою Stolen Assets Recovery і надалі буде вживати заходів щодо недопущення вивезення з української держави та забезпечення повернення в Україну незаконно привласнених українських активів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Також відзначимо, разом з тим швейцарська делегація запропонувала створити донорський (трастовий) фонд у рамках активного співробітництва із стратегічними партнерами і підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку економічних реформ в Україні.

Читайте також: