fbpx
Політика

Другий раунд «круглого столу» може відбутися через два дні в Донецьку, – Кравчук

У Верховній Раді закінчився перший всеукраїнський круглий стіл національної єдності. Багато політиків мали можливість висловити свою думку з приводу того, що відбувається на південному сході України і запропонувати своє бачення виходу із ситуації. Звучали різні думки. Але всі учасники круглого столу дійшли єдиного висновку: завтра у Верховній Раді необхідно проголосувати за меморандум, спрямований на об’єднання всіх регіонів, звернутися до зарубіжних партнерів, а також до українського народу, щоб заспокоїти його і закликати не піддаватися ні на які провокації. А головне, діалог, який був сьогодні розпочатий, обов’язково потрібно продовжити. І другий раунд круглого столу може відбутися вже через два дні в суботу, 17 травня, в крайньому випадку – в понеділок, 19 травня, в Донецьку. Про це, підбиваючи підсумки сьогоднішнього засідання заявив екс-президент України Леонід Кравчук.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

При цьому він підкреслив, що хотів би почути від українських силовиків гарантії безпеки всіх учасників діалогу на сході. Щоб не було так, що з Донбасу не повернулася половина політиків.

«При всьому моєму довголітті, я теж хочу повернутися в Київ», – сказав посміхаючись Леонід Кравчук.

Варто відзначити, що напередодні голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута пообіцяв уже через два дні забезпечити безпеку учасників другого круглого столу, якщо такий влада вирішить провести в Донецьку. Але політикам обіцянок глави Донецької ОДА мало, вони хочуть таких же гарантій від представників силових структур України.

Читайте також: