Другий раунд «круглого столу» може відбутися через два дні в Донецьку, – Кравчук

У Верховній Раді закінчився перший всеукраїнський круглий стіл національної єдності. Багато політиків мали можливість висловити свою думку з приводу того, що відбувається на південному сході України і запропонувати своє бачення виходу із ситуації. Звучали різні думки. Але всі учасники круглого столу дійшли єдиного висновку: завтра у Верховній Раді необхідно проголосувати за меморандум, спрямований на об’єднання всіх регіонів, звернутися до зарубіжних партнерів, а також до українського народу, щоб заспокоїти його і закликати не піддаватися ні на які провокації. А головне, діалог, який був сьогодні розпочатий, обов’язково потрібно продовжити. І другий раунд круглого столу може відбутися вже через два дні в суботу, 17 травня, в крайньому випадку – в понеділок, 19 травня, в Донецьку. Про це, підбиваючи підсумки сьогоднішнього засідання заявив екс-президент України Леонід Кравчук.

При цьому він підкреслив, що хотів би почути від українських силовиків гарантії безпеки всіх учасників діалогу на сході. Щоб не було так, що з Донбасу не повернулася половина політиків.

Related Post

«При всьому моєму довголітті, я теж хочу повернутися в Київ», – сказав посміхаючись Леонід Кравчук.

Варто відзначити, що напередодні голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута пообіцяв уже через два дні забезпечити безпеку учасників другого круглого столу, якщо такий влада вирішить провести в Донецьку. Але політикам обіцянок глави Донецької ОДА мало, вони хочуть таких же гарантій від представників силових структур України.

Leave a Comment