fbpx
Політика

Путін націлений на зрив євроінтеграції України – екс-глава СБУ

 Екс-глава Служби безпеки України Ігор Смешко вважає, що президент Росії Володимир Путін намагається будь-якими силами перешкодити євроінтеграції України, оскільки розвинена і демократична Україна не відповідає національним інтересам Росії.

«Росія зараз відстоює свої національні інтереси. А в ці інтереси не входить існування розвиненої, демократичної України у складі об’єднаної Європи, тому що це загрожує існуванню авторитарного режиму в Росії», – підкреслив він.

За його словами, саме з цієї причини Росія зараз намагається якомога сильніше прив’язати до себе Україну. При цьому він зазначив, що Кремль застосував для цього все, що міг: дипломатію, економіку, військову силу та інше.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Коментуючи українську кризу, Ігор Смешко також припустив, що однією з її причин може бути відставання розвитку політичних еліт від громадянського суспільства.

«У нас в країні стався розкол між громадянським суспільством і політичними елітами, які від нього відстали на 10-15 років. Внаслідок цього політичні еліти не мають планів будівництва демократії, а те, що ми зараз бачимо в протистоянні між Україною і Росією, – це війна двох цивілізацій», – сказав він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Наостанок екс-глава СБУ додав, що Володимир Путін зайде так далеко, як йому дозволять самі українці.

За матеріалами: nr2.com.ua

Читайте також: