fbpx
Політика

Анексія Криму не буде перешкодою для вступу України в НАТО, – Романюк

Анексія Криму не стане перепоною для вступу України в НАТО.

   Анексія Криму не буде перепоною для вступу України в НАТО. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив голова ВГО “Україна в НАТО” Юрій Романюк, передає УНН.

 “На сьогоднішній день НАТО чітко і ясно дає сигнал Україні, що двері в НАТО для України відчинені. Це було проанонсовано Бухарестським самітом у 2008 році. Цю концепцію ніхто не міняв. І тоді навіть не розглядалось перебування Військово-Морського флоту РФ в Севастополі згідно мирного договору до 2017 року, а потім подовженого до 2042 року. Це не було навіть на той момент підставою не приймати Україну в НАТО.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 Так само і сьогодні — я більш ніж переконаний — при бажанні і консенсусі з НАТО Крим не буде перепоною для вступу України в НАТО”, — наголосив Романюк.

 На його думку, територіальні претензії з боку Росії до Грузії і Молдови також не мають стати на заваді до членства цих країн в НАТО. “Я вважаю, що НАТО зобов’язане прийняти Грузію, Україну і Молдову в такому статусі, в якому вони сьогодні є. І це не повинно бути підставою для того, щоб НАТО негайно пішло визволяти ці анексовані території, а вирішувати ці проблеми з Росією тільки дипломатичним, політичним шляхом. Але це не значить, що Молдова, Україна і Грузія мають на десятки років відкласти вступ до НАТО”, — сказав Романюк.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Джерело: УНН

Читайте також: