fbpx
Політика

Тимошенко закликає провести в Донецьку Загальнонаціональний круглий стіл

 Як заявила кандидат у президенти України від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, центральна влада втратила багато часу, не намагаючись почути жителів Півдня і Сходу.

За її словами, об’єднати країну можливо лише прийшовши до компромісу на Загальнонаціональному круглому столі, який, як вона вважає, повинен якнайскоріше пройти в Донецьку, а не в Києві.

«Інакше ми опинимося не тільки в епіцентрі зовнішньої агресії, але і в епіцентрі громадянської війни», – підкреслила політик.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як вона зазначила, необхідно прийняти доленосні для країни рішення і врахувати при цьому вимоги тих, хто зараз живе на Півдні і Сході.

«Ми сьогодні зобов’язані встановити повний мир і спокій. Це можливо. Я пропоную найближчим часом зібрати Загальнонаціональний круглий стіл», – заявила Юлія Тимошенко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Вона переконана, що зберегти незалежність, єдність і спільне майбутнє України можна буде лише, прийшовши до розуміння на Загальнонаціональному круглому столі.

«Він повинен проходити саме в Донецьку, а за 800 кілометрів від епіцентру протистояння, без участі рядових донеччан і луганчан і східних проросійських рухів – концептуально неприйнятно і неефективно», – підсумувала екс-прем’єр.

Читайте також: