fbpx
Політика

Необхідно реформувати СБУ і прокуратуру, – Тимошенко

 Як заявила кандидат у президенти України від партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, необхідно реформувати Службу безпеки України і прокуратуру. Зокрема, як вона зазначила, реформувати СБУ доведеться з самого нуля, використовуючи професійні і сучасні методи відбору.

За її словами, необхідно створити СБУ абсолютно нової якості, викоренивши п’яту колону, яка сьогодні складає близько 70 % від загального складу відомства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Юлія Тимошенко підкреслила, що спецслужби повинні служити народу і захищати його, а не виконувати функції політичного тиску та репресій.

«У Служби безпеки України є інші функції. Їй треба захищати країну на далеких підступах. Я дуже добре знаю, як реформувати наші силові і правоохоронні структури», – сказала вона.

Щодо прокуратури, то вона, як сказала Юлія Тимошенко, теж повинна працювати по-іншому.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Ніякого нагляду за слідством, це зрозуміло. Якщо ведуться слідчі дії, то з особливо тяжких злочинів. Прокуратуру потрібно зробити як раз не монстром, який на собі замикає всю корупцію в країні, а органом, який буде захищати закон, Конституцію, державні інтереси», – підсумувала екс-прем’єр.

Читайте також: