fbpx
Політика

Москва поки не вирішила, чи визнавати президентські вибори в Україні, – Чуркін

 Росія ще не визначилася, чи буде визнавати українські вибори.

  Питання про визнання підсумків президентських виборів в Україні, призначених на 25 травня, Росія вирішуватиме залежно від конкретної обстановки, в якій вони відбуватимуться. Про це заявив заявив представник Росії в ООН Віталій Чуркін, повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

 “Ми подивимося, як вони проходитимуть. Якщо танки стрілятимуть, то це, звісно, абсурд. Але поки що ми категоричних заяв і висновків завчасно не робимо”, − заявив Чуркін.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Російський дипломат вважає, що влада в Києві ухиляється від виконання домовленостей щодо деескалації ситуації в Україні, досягнутих у Женеві 17 квітня. “Якщо вони вважають себе урядом, то мають зробити перший крок. Тим паче, що їм і треба робити більше, ніж протестувальникам на сході України: роззброїти „Правий сектор“, звільнити зайняті адміністративні будівлі. А головне − їм треба розпочати діалог зі Сходом”, − сказав Чуркін.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Щодо обговорення західними державами теми санкцій проти Росії у зв’язку з подіями в Україні, він висловив думку, що Захід зайшов в цьому питанні занадто далеко.

 Джерело: УНН

Читайте також: