fbpx
Політика

Тимошенко просить Порошенка відмовитися від «незрозумілих переговорів» з Росією

Лідер партії «Батьківщина», кандидат у президенти України Юлія Тимошенко звернулася до народного депутата Петра Порошенка з приводу переговорів з Росією. Зокрема, екс-прем’єр-міністр попросила Петра Порошенка відкликати звернення, в якому йшлося про двосторонні переговори з Російською Федерацією. Про це Юлія Тимошенко повідомила під час брифінгу після завершення заходів щодо річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Слова Тимошенко передає прес-служба ВО «Батьківщина».

Крім того, Юлія Тимошенко закликала Петра Порошенка не руйнувати Женевські угоди. За її словами, «незрозумілі двосторонні переговори» між Києвом і Кремлем можуть легалізувати окупацію Криму і ультиматуми до України.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Я хочу підкреслити ще раз, що звернення Петра Порошенка до Російської Федерації, яке прозвучало так, що російська сторона повинна визначити час і місце проведення таких переговорів – є неприйнятним», – заявила Юлія Тимошенко.

За її словами, Україна не може вийти з переговорного процесу, що проводиться в чотирибічному форматі разом з ЄС, США та Російською Федерацією. Тимошенко вважає, що порушення нинішнього переговорного процесу стане причиною руйнування санкцій світу, введених щодо Росії. Екс-прем’єр впевнена, що такі дії України фактично призведуть до «капітуляції».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«Я закликаю Петра Порошенка не руйнувати переговорний процес, який в даний момент існує між всіма країнами-учасниками. Крім того, я закликаю відкликати своє звернення з приводу переходу на такі незрозумілі двосторонні переговори», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що раніше Юлія Тимошенко провела переговори з сепаратистами. Зокрема, екс-прем’єр-міністр поспілкувалася з загарбниками будівлі СБУ в Луганську.

Читайте також: