fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи планують використовувати заручників ОБСЄ в якості живого щита, – СБУ

Заручників ОБСЄ хочуть використовувати в якості живого щита, – СБУ.

   Терористи та зловмисники зі зброєю у місті Слов’янськ зі вчорашнього дня утримують в заручниках офіційних представників Організації по безпеці та співробітництву в Європі. Розуміючи неминучість покарання, терористи планують використати заручників живим щитом, фактично тероризуючи усю міжнародну спільноту, усі країни-члени ОБСЄ. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу СБУ.

 Згідно повідомлення, цей злочин спланований та здійснений під керівництвом громадянина РФ І. Стрєлкова, який є ватажком російських диверсантів у цьому місті. Безпосередніми виконавцями цього злочину є диверсанти “Тєрєц” та “Абвер”.

 Самі терористи заявляють, що свої дії вони узгоджують з російською стороною. На сьогоднішній день офіційні представники ОБСЄ утримуються в нелюдських умовах у підвальному приміщенні штабу терористів.

 Серед затриманих є людина, яка невідкладно потребує медичної допомоги. Штаб Антитерористичної операції на місці готовий її надати. Терористи відмовляються та не дають можливості допомогти заручникам. Українська сторона наголошує на крайній необхідності того, щоб Російська Федерація офіційно відмежувалась та засудила терористичні дії у Слов’янську, підтримала, як один із членів ОБСЄ, невідкладне та безумовне звільнення заручників, надання їм медичної та іншої допомоги.

 Джерело: УНН

Читайте також: