fbpx
Політика

У Чорне море зайшов фрегат “Тейлор” ВМС США

Прес-служба Головного штабу ВМФ Росії повідомила, що командування ВМС США продовжує збільшувати кількість американських бойових кораблів у Чорному морі. Також в російському військовому відомстві зазначили, що в Чорноморський регіон раніше зайшов ракетний есмінець "Дональд Кук" ВМС США, який має у своєму розпорядженні систему протиракетної оборони "Іджіс".

Однак, за даними сайту blackseaships.ru, "Дональд Кук" повинен покинути Чорне море до 24 квітня, а "Дюп’ї де Лом" – до 30 квітня.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«У вівторок фрегат "Тейлор" ВМС США форсував зону Чорноморських проток і увійшов у Чорне море», – пояснили в прес-службі Головного штабу ВМФ Росії. Російські військові відзначають, що американському фрегату "Тейлор" не особливо щастить у Чорному морі, на період сочинської Олімпіади він уже був направлений разом з штабним кораблем шостого флоту ВМС США "Маунт Уїтні" в турецький порт, де сів на мілину і пошкодив гвинт. Звідти фрегат "Тейлор" тягли на ремонт за допомогою буксира в грецький порт Суду.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Нагадаємо, раніше "Тейлор" заходив в Чорне море в період з 5 лютого до 9 березня, перевищивши тим самим на 11 діб максимально допустимий термін перебування в Чорному морі військових кораблів нечорноморських держав і порушивши Конвенцію Монтре. 10 квітня Чорне море зайшов есмінець "Дональд Кук", який знаходиться біля берегів Румунії.

Читайте також: