fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В Одесі затримали координатора сепаратистів

Миколаївські ополченці спільно з одеськими активістами, які виступають за єдність української держави, затримали одного з координаторів місцевих груп сепаратистів. Затриманий був озброєний бойовим пістолетом, мав при собі маску. Також при ньому знайшли близько ста банківських карт Finbank. На питання активістів як і з якою метою затриманий потрапив в Миколаїв і для кого призначалося все знайдене «добро», він відповідати не став. Про деталі операції розповів прес-секретар «Народного ополчення» Миколаєва Давид Арахамія, повідомляє видання «НикВести».
 
За його словами, за останні чотири дні миколаївські ополченці спільно з одеськими і херсонськими активістами провели дві спільні операції на блокпостах Миколаєва, а також затримали автобус з молодчиками з Харкова. За цей час активісти перевірили більше 4 тисяч автомобілів, зафіксували 9 спроб перевезення предметів озброєння, зокрема саморобних ріжучих і тупих предметів, а також травматичної зброї без відповідних дозвільних документів.
 
19 квітня представники «Самооборони Херсона» повідомили «Народному ополченню» Миколаєва, що з Одеси у бік Херсонської області автобусом «Неоплан» прямують 40 молодчиків, озброєних травматичною, а також ріжучою і тупою зброєю. Херсонська самооборона не пустила цей автобус на територію області, супроводивши його до кордону з Миколаївською областю. Там ополченці зустріли і провели автобус з молодчиками до кордону з Одеською областю та передали їх місцевим активістам.
 
Наступного дня миколаївські ополченці затримали автобус з десятком молодих людей з Харкова, які прямували на автовокзал в Миколаєві, щоб зустрітися зі своїм координатором і отримати екіпіровку для участі в проросійських акціях на території центрального району Миколаєва. Автобус з молодчиками, природно, не пропустили, а супроводили його до кордону з Кіровоградською областю і там передали місцевій самообороні.
 
Ополченці спільно з співробітниками правоохоронних органів на в’їздах в Миколаїв продовжують вести цілодобові перевірки транспортних засобів.

 

Затримання координатора сепаратистів в Одесі

Читайте також: