fbpx
Політика

Ідея федералізму це частина путінської доктрини з розвалу України – Томенко

 Як зазначив народний депутат України Микола Томенко, останні події в Україні, зокрема агресія з боку Російської Федерації, свідчать про те, що ідея федералізму – це складова частина путінської доктрини з розвалу України. Таким чином, як сказав політик, всі, хто підтримує цю ідею, тим самим підтримують Володимира Путіна і освячують військову агресію Кремля.

 За його словами, якщо кілька років тому дискусію про переваги того чи іншого державного ладу ще можна було пояснити, то сьогодні вже очевидно, що саме через впровадження ідей федералізації в Україні Володимир Путін почав відновлення Російської імперії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Водночас, як стверджує нардеп, на даний момент нема ніяких підстав для надання федеративного статусу окремим областям – там не проживають окремі народи, і немає інших обставин, необхідних для створення федерації.

 До того ж, як зазначив Микола Томенко, коли громадяни, що живуть на Півдні або Сході, дізнаються, що створення федерації – це проект, на який необхідні мільярди, вони розуміють, що їм це не потрібно.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як вважає Микола Томенко, зараз Україні необхідно лише розширити повноваження місцевого самоврядування та надати можливість залишати надходження від більшості податків територіальній громаді.

Читайте також: