fbpx
Політика

Данило Лубківський: Україна може перекрити кордон з Росією

 Україна може повністю перекрити кордон з Росією – заступник глави МЗС.

  Україна може вдатися до повного перекриття кордону з Росією, заявив заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський на прес-брифінгу в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, для цього в України є всі необхідні засоби та інструменти.

"Сьогодні ми бачимо напружену ситуацію безпеки на сході і півдні (Україна). Ми попереджаємо Росію не переходити цю червону лінію і відвести своїх спеціальних агентів, припинити провокації. Це наш основний заклик, це наша основна вимога", – сказав він. Лубківський зазначив, що у разі початку прямої військової інтервенції, відповідно будуть діяти українські Збройні Сили, відповідно будуть застосовані й інші, в тому числі дипломатичні інструменти, для подолання цієї ситуації.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

У той же час він відзначив, що Україна сподівається на мирне врегулювання конфлікту.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня була досягнута попередня домовленість, що 17 квітня в Женеві має відбутися зустріч представників Росії, США, України і Євросоюзу.

Однак, в ці вихідні, 12-13 квітня, озброєні російські бойовики почали провокувати зіткнення на сході України.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

13 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров у телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі заявив, що чотиристороння зустріч з врегулювання української кризи буде зірвана, якщо щодо жителів південного сходу України буде застосована сила.

Керрі попередив главу МЗС Росії, що РФ очікують нові санкції, якщо вона не зробить кроки по деескалації ситуації на сході України.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: