fbpx
Політика

Не може бути сумнівів, що це було заплановано Росією, – глава МЗС Великобританії про події на Сході України

На думку глави зовнішньополітичного відомства Великої Британії Вільяма Хейга, за подіями, що відбуваються у східних регіонах України, стоїть Росія.

«Не може бути жодних сумнівів, що це було заплановано Росією: сили, які в цьому беруть участь, добре озброєні, добре підготовлені, добре екіпіровані і скоординовані, поводяться таким же чином, як російські військові поводилися в Криму до того, як Росія отримала повний контроль над Кримом», – заявив Вільям Хейг, слова якого наводить сьогодні «Інтерфакс-Україна». На думку глави британського МЗС, «є всі ознаки подальшого зростаючого навмисного порушення незалежності і суверенітету України, і це також дуже небезпечно».

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Заява Вільяма Хейга прозвучала напередодні засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, заплановане на понеділок, 14 квітня, в Люксембурзі. Глава британського зовнішньополітичного відомства передбачає, що «частина з того, що ми бачимо у поведінці Росії – це навмисна дестабілізація України і загроза виборам».

На  події, що відбуваються в Україні, як вважає Вільям Хейг, «має бути чітка міжнародна реакція». Глава британського МЗС також зазначив, що застосування третьої економічної фази санкцій щодо Росії буде залежати від розвитку подій.

Читайте також: