fbpx
Політика

Олігархи через своїх лобістів захищають свої мільярди в парламенті – Ляшко

  Як повідомив народний депутат України Олег Ляшко, сьогодні, 10 квітня, громадяни України стали свідками того, як олігархи через своїх лобістів захищають свої мільярди у Верховній Раді. Як зазначив політик, уряд домагався прийняття закону, щоб ПДВ на ліки становив 7 % замість 20 %, однак депутати від так званої групи «Економічний розвиток», відмовилися голосувати за даний законопроект, вимагаючи натомість зниження податку на надприбутки.

«Уряд не погодився на цю пропозицію. В результаті закон провалили», – сказав Олег Ляшко.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За його словами, це означає, що тепер українцям доведеться платити за ліки на 20 % більше, а враховуючи курс, ціни на ліки будуть захмарними.

«Зрозуміло, що олігархів, які мають мільярди і лікуються за кордоном, не хвилює, що Україна займає перші місця в світі по смертності від ракових, серцево-судинних захворювань, у нас – епідемія туберкульозу та гепатитів. Більшості людей, особливо старшого віку, нема за що купити ліки. Зате олігархи в шоколаді, як при тій владі, так і зараз», – написав Олег Ляшко в Facebook.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Як вважає нардеп, це голосування прекрасно показує те, що заяви прихильників олігархів на президентських виборах про те, що вони зроблять народ багатшим, не відповідають дійсності.

«Поки олігархи будуть при владі – ніколи люди краще жити не будуть. Пам’ятайте про це», – констатував Олег Ляшко.

Читайте також: