fbpx
Політика

Екс-президент Польщі: Путін хоче захопити всю Україну

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський прокоментував напружену обстановку в Україні. За його словами, президент Російської Федерації Володимир Путін не збирається зупинитися на захопленні одного Криму або частини України. На думку Александра Квасьнєвського, російський президент хоче отримати контроль над всією Україною. Таку думку екс-президент Польщі висловив в четвер, під час конференції у Варшаві. Відзначимо, що на конференції обговорювалася тема лідерства Євросоюзу «в нових реаліях», повідомляє агентство УНІАН.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Я переконаний, що метою Володимира Путіна є не тільки забрати територію Криму або отримати вплив на східну частину України, а його мета – захопити всю Україну і включити її до складу Євроазіатського співтовариства», – заявив Александр Кваснєвський.

 На думку політика, можливе захоплення України зможе звести Володимира Путіна в ранг найбільших лідерів російської держави, в один ряд з Петром Першим і Катериною Другою. Крім того, впевнений Кваснєвський, захоплення України дозволить повернути Росії статус наддержави.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Александр Кваснєвський сказав, що не очікує швидкого завершення кризи в Україні.

 Він сказав, що в Європейському союзі і НАТО повинні підготувати відповідь на випадок можливого захоплення України.

 

Читайте також: